Zima se bliža, čeprav stopinje so več kot očitno bolj
poletne, zato je čas za kostanj. Vonj po sveže pečenem kostanju premami skoraj
vsakega. Da ga boste še bolj z veseljem jedli, je tukaj nekaj razlogov, zakaj
bi si ga morali privoščiti:
- Za nosečnice – bogat s folno kislino: Bogastvo folne kisline v kostanju prispeva k razvoju otrokovega živčnega sistema. Uživanje folne kisline poveča možnost spočetja in prispeva k pravilnemu razvoju ploda po spočetju.
- Zdravo srce: kostanj vsebuje mono nenasičene maščobe, ki ščitijo vaše srce in znižuje raven holesterola.
- Pomaga pri ledvičnih in želodčnih težavah: pri čiščenju ledvic ali želodca, vam bo kostanj pomagal pri odvajanju odvečne vode.
- Pomirja: bogastvo različnih vitaminov in mineralov v kostanju dobro vpliva na vaše zdravje in vas hkrati tudi pomirja in vam pomaga pri soočanju s stresom vsak dan. Kostanj je bogat z vitaminom A, E in B, ter minerali kalij, magnezij, fosfor, kalcij, žveplo, klor, baker, železo in mangan.
Več nasvetov na www.ultimaxcore.si
Ni komentarjev:
Objavite komentar